Tarina

KOIVUI® syntyi halusta luoda perheellemme tunnelmallinen, aidoista materiaaleista valmistettu koti. Halusimme asua hirsitalossa ja suunnittelimme oman talon rakentamista.

Rakennusprojekti oli vielä haaveilun asteella. Tutkimme eri materiaaleja, teimme suunnitelmia ja ihastelimme luonnonmateriaalien kauneutta. Samaan aikaan teimme yrityksessämme tuotekehitystä. Yhtenä päivänä tutkailimme tiimin kanssa paneeliaihioita ja tuntui kuin jokin olisi loksahtanut kohdalleen. Innostuimme.

Testasimme päivä toisensa jälkeen erilaisia paneeleja, eri kokoja ja eri muotoja. Hioimme pintakäsittelyprosessia ja sävytimme pintoja eri sävyissä. Onnistuimme hyvin, mutta emme riittävän hyvin. Halusimme enemmän.

Halusimme säilyttää paneeleissa aidon puun tunnun, mutta lisätä siihen modernia henkeä. Samalla halusimme tuotteesta mahdollisimman ekologisen, jotta se vastaa kaikkia kriteerejämme. Halusimme siitä mahdollisimman asennusvalmiin ja vaivattoman, jotta se löytäisi tiensä suomalaisiin tiloihin ja koteihin.

Testasimme edelleen eri kuvioita. Testasimme eri sävyjä. Testasimme pintakäsittelyitä. Testasimme, yritimme, erehdyimme, testasimme lisää.

Sitten. Pala palalta, paneeli paneelilta ratkaisimme haasteet yhdessä. Talon rakennus sai odottaa. Uudet seinät ja puun tuntu valloittivat.

Syntyi täysin uudenlainen, tyylikäs, ekologinen ja vaivaton sisustuspaneeli, jossa suomalainen metsä, moderni design ja puun lämpö yhdistyvät.

Syntyi KOIVUI®.

– Anna ja Janne

Anna Parviainen

Monitaituri ja innostaja. Rakastaa sisustamista ja lumoutuu kauniista asioista. Viihtyy luonnossa ja urbaanissa ympäristössä. Vaikea pysäyttää inspiraation iskiessä.

Anna vastaa KOIVUI® tuoteperheen ja brändin linjasta sekä kokonaisuuden kehityksestä.

Janne Antikainen

Tinkimätön ja työtä pelkäämätön visionääri. Kiinnostunut yksityiskohdista. Tekee kaikkensa, että lopputulos on viimeistelty ja laadukas. Saunoo aina kun mahdollista.

Janne vastaa KOIVUI® tuoteperheen valmistusprosesseista ja niiden suunnittelusta.

Suomalainen puu

Suomalaisesta metsästä maailman sykkeeseen.

KOIVUI® tuotteet ovat saaneet inspiraationsa Suomen metsien puustosta ja tyylikkäästä minimalismista.  Erityisesti koivun esteettiset ominaisuudet, puuaineen vaaleus ja rungon valkoisuus kiehtovat. Suomalaisessa ilmastossa puu kasvaa hitaasti, minkä ansiosta raaka-aine on myös erityisen tiheäsyistä ja tasalaatuista.

Kestävä kehitys

KOIVUI® tuotteet on valmistettu Suomessa tiukkojen, kestävää kehitystä tukevien säädösten mukaan.

Suomalaisten metsänhoitajien sitoutuminen pitkäaikaiseen ja kestävään metsänhoitoon sekä metsän vuosittaista hakkuuta suurempi kasvumäärä takaavat ympäristöä arvostavan, kestävän kehityksen mukaisen raaka-aineen tuotteillemme. Minimoimme tuotannossa syntyvän jätteen määrää materiaalin käytön hyvällä suunnittelulla.

Media

Lisätiedot ja kuvamateriaalit:

044 077 0000 | asiakaspalvelu@koivui.com

Tuotelainat ja yhteistyökyselyt:

asiakaspalvelu@koivui.com