Ohjeet

Käyttökohteet

KOIVUI® sisustuspaneelit soveltuvat kuiviin sisätiloihin. Voit kohentaa olohuoneen olemusta tai luoda tunnelmaa makuuhuoneeseen. Tuoda tyylikkyyttä toimistoon tai parantaa asiakastilojen ulkonäköä. Oli tila mikä tahansa, saat siihen persoonallista tyylikkyyttä KOIVUI® sisustuspaneeleilla. Voit käyttää niitä koko tilan seinäpintana, sängynpäätynä tai vaikka tilanjakajana.

Voit myös yhdistellä KOIVUI® sisustuspaneeleja helposti toisiinsa ja muodostaa näin oman ainutlaatuisen seinäpinnan. Valitse vaikkapa kuvioitu sisustuspaneeli ja yhdistä siihen kuvioimaton Blankko sisustuspaneeli. Käytä paneeleja vierekkäisillä seinillä tai samalla seinällä luoden erilaisia muotoja ja rajauksia. Tai kokeile kuviopaneelia sängynpäätynä joko yksinään tai kuvioimattoman Blankon kehystäessä ympärillä. Korosta, elävöitä tai piristä. Mahdollisuudet ovat rajattomat.

KOIVUI® sisustuspaneeleissa on valmiit reunapontit, joiden avulla paneelit liitetään kiinni toisiinsa. Helppoa.

Asennus

KOIVUI® sisustuspaneelit ovat asennusvalmiita. Tarvitset vain muutaman työkalun. KOIVUI® sisustuspaneelit sopivat seinille, jotka ovat betonia, kiveä, kipsilevyä tai puuta.

Tarvitset nämä:

Valitsemasi KOIVUI® sisustuspaneelit
Naulain tai akkuporakone
Saha tai käsisirkkeli
Vasara
Mittanauha
Vatupassi
Uppokantaisia riittävän pitkiä ruuveja tai nauloja
Kynä
Rakenneilmaisin piilossa olevien koolausten sijainnin varmistamiseen

KOIVUI® sisustuspaneelien asennus on helppoa ja vaivatonta, seuraa vain näitä ohjeita: 

  • Sisustuspaneelit asentuvat 60 cm välein tehdyn koolauksen päälle.
  • Huomioi ennalta mahdolliset ikkunat, pistorasiat ja seinän reunimmaisen laatan tasaus seinän pituuteen sopivaksi.
  • Aloita vasemmasta alakulmasta. Voit kiinnittää paneelin huomaamattomasti paneelipinnan päältä koristenaulaimella tai pienellä naulalla. Jatka oikealle (ei ylös).
  • Kiinnitä huomiota ensimmäisen rivin suoruuteen, jotta myös ylempien rivien asennus onnistuu suoraan.
  • Kiinnitä paneeli reunapontin päältä taustaansa ruuvilla tai naulalla. Ruuvinkanta tulee ruuvata ponttiin upoksiin tasan pinnan kanssa.
  • Aseta seuraava paneeli edelliseen ponttiin ja kiinnitä. Puhdista mahdolliset ruuvauksesta syntyvät purut pontista ennen seuraavan paneelin asentamista.
  • Katso, että paneelien pontit menevät pohjaan ja saumat ovat samansuuruiset joka puolella.
  • Mikäli pontti tuntuu tiukalta, voit naputella paneelia kevyesti vasaralla, mutta käytä vasaran ja paneelin välissä puupalaa, ettei paneeli rikkoudu.
  • Täyden rivin jälkeen aloita jälleen vasemmalta oikealle ja etene näin rivi riviltä ylöspäin.
  • Viimeistele halutessasi reuna-alueet listoilla.

Valitse sisustuspaneelien asennustapa seinäpohjasi mukaan:

Betoni/kivi
Valmistele asennus tekemällä seinäpohjalle taustakoolaus, jonka päälle varsinaiset sisustuspaneelit asennetaan.

Kipsilevy/puu
Jos voit tunnistaa kipsilevyn/puupinnan alla olevat koolaukset rakenneilmaisimella, kiinnitä sisustuspaneelit niitä hyödyntäen. Muutoin tee seinäpohjalle taustakoolaus, jonka päälle varsinaiset sisustuspaneelit asennetaan.

Huomioi

KOIVUI® sisustuspaneelit on valmistettu elävästä puumateriaalista. Koska lämpötilan ja kosteuden tulee olla vakiintuneita ennen asennusta, tuo asennettavat tuotteet tasaantumaan asennuskohteeseen vähintään vuorokautta ennen asennusta. Suuret sisäilman kosteuspitoisuuden vaihtelut aiheuttavat puupinnan elämistä ja voivat vaurioittaa tuotteita.

Jokainen sisustuspaneeli on puun kasvun muokkaama uniikki kappale. Tällöin sisustuspaneelien sävyissä ja kuvioissa on luonnollisia eroavaisuuksia. Sommittele KOIVUI® seinäsi, erityisesti vierekkäiset kappaleet, etukäteen ennen kiinnitystä.

Hoito

Sisustuspaneelien pintakäsittely suojaa pintaa kevyeltä likaantumiselta. Nestemäiset aineet kuitenkin imeytyvät helposti puun huokoiseen pintaan. Mahdollisia tahroja voi poistaa pehmeällä liinalla ja miedolla pesuaineella kevyesti pyyhkien.