Ohjeet

Käyttökohteet

KOIVUI® sisustuspaneelit soveltuvat kuiviin sisätiloihin ja osa mallikohtaisesti myös kylpyhuoneen kattopintaan. Voit kohentaa olohuoneen olemusta tai luoda tunnelmaa makuuhuoneeseen. Tuoda tyylikkyyttä toimistoon tai parantaa asiakastilojen ulkonäköä. Oli tila mikä tahansa, saat siihen persoonallista tyylikkyyttä KOIVUI® sisustuspaneeleilla. Voit käyttää niitä koko tilan seinä- ja kattopintana, sängynpäätynä tai vaikka tilanjakajana.

Valitse vaikkapa kuvioitu sisustuspaneeli ja yhdistä siihen tasapintainen Blankko sisustuspaneeli. Käytä paneeleja vierekkäisillä seinillä tai samalla seinällä luoden erilaisia muotoja ja rajauksia.  Korosta, elävöitä tai piristä. Mahdollisuudet ovat rajattomat.

KOIVUI® sisustuspaneeleissa on valmiit reunapontit, joiden avulla paneelit liitetään kiinni toisiinsa. Helppoa.

Asennus

KOIVUI® sisustuspaneelit ovat asennusvalmiita. Tarvitset vain muutaman työkalun. KOIVUI® sisustuspaneelit sopivat seinille, jotka ovat betonia, kiveä, kipsilevyä tai puuta. Lue tarkemmat asennusohjeet valitsemasi paneelikoon mukaan.

Tarvitset nämä:

Valitsemasi KOIVUI® sisustuspaneelit
Naulain tai akkuporakone
Saha tai käsisirkkeli
Vasara
Mittanauha
Vatupassi
Hakasia/nauloja/ruuveja
Kynä
Rakenneilmaisin piilossa olevien koolausten sijainnin varmistamiseen

KOIVUI® sisustuspaneelien asennus on helppoa ja vaivatonta

Tutustu valitsemasi paneelikoon asennusohjeisiin. Huomioi ennalta mahdolliset ikkunat, ovet ja pistorasiat sekä seinän reunimmaisen paneelin tasaus seinän leveyteen sopivaksi. Ohjeiden mukaan etenemällä saat paneloinnin sujuvasti valmiiksi.

Valitse sisustuspaneelien asennustapa seinäpohjasi mukaan:

Betoni/kivi
Valmistele asennus tekemällä seinäpohjalle taustakoolaus, jonka päälle varsinaiset sisustuspaneelit asennetaan.

Kipsilevy/puu
Jos voit tunnistaa kipsilevyn/puupinnan alla olevat koolaukset rakenneilmaisimella, kiinnitä sisustuspaneelit niitä hyödyntäen. Muutoin tee seinäpohjalle taustakoolaus, jonka päälle varsinaiset sisustuspaneelit asennetaan.

Huomioi

KOIVUI® sisustuspaneelit on valmistettu elävästä puumateriaalista. Koska lämpötilan ja kosteuden tulee olla vakiintuneita ennen asennusta, tuo asennettavat tuotteet tasaantumaan asennuskohteeseen ennen asennusta. Suuret sisäilman kosteuspitoisuuden vaihtelut aiheuttavat puupinnan elämistä ja voivat vaurioittaa tuotteita.

Jokainen sisustuspaneeli on puun kasvun muokkaama uniikki kappale. Tällöin sisustuspaneelien sävyissä ja kuvioissa on luonnollisia eroavaisuuksia. Sommittele paneelit, erityisesti vierekkäiset kappaleet, etukäteen ennen kiinnitystä. Asennettu tuote katsotaan laadultaan hyväksytyksi.

Hoito

Sisustuspaneelien pintakäsittely suojaa pintaa kevyeltä likaantumiselta. Nestemäiset aineet kuitenkin imeytyvät helposti puun huokoiseen pintaan. Mahdollisia tahroja voi poistaa pehmeällä liinalla ja miedolla pesuaineella kevyesti pyyhkien.