Asuntomessut 2021 | Talo Sensu

Asuntomessujen kaksikerroksinen kohde Talo Sensu on koti nelihenkiselle perheelle. Tähän jo ulkoapäinkin upeaan 224 m² kokoiseen betonielementtitaloon on valittu tyylikkäitä ja hyvää sisäilmaa tukevia materiaaleja sekä tarkkaan harkittuja yksityiskohtia. KOIVUI® sisustuspaneeleja on käytetty kohteen yläkerran kirjastohuoneessa sekä alakerran makuuhuoneessa. Talo Sensun sisustussuunnittelusta vastaa sisustussuunnittelija Dima Latvalahti.

Kirjastohuone

KOIVUI® Aalto sisustuspaneelit on valittu kirjastohuoneen sohvan taakse jäävälle seinälle vaaleassa Nordic sävyssä. Kahdesta suunnasta tuleva luonnon valo sekä tilan valaistus muovaavat tunnelmaa eri vuorokauden aikoina ja saavat aikaan upean valon ja varjon leikin paneelien pintaan. Seinän alareunan irrotettavien paneelien taakse on piilotettu johdot ja jakotukit. Kaunista, ja samalla vaivatonta päästä tarvittaessa huoltotöihin. Katso alta Huvila & Huussi Asuntomessuilla -ohjelman vierailu Talo Sensun kirjastohuoneessa.

Sisustuspaneeli: KOIVUI® Aalto

Sängynpääty

Alakerran makuuhuoneeseen valmistunut sängynpääty on toteutettu myös KOIVUI® sisustuspaneeleilla. Näyttävän sängynpäädyn hyllysyvennys tuo ilmeen lisäksi käytännöllistä säilytystilaa. Puhelimen latausta ja yövaloa varten syvennyksessä on oma pistorasia. Tilan valokatkaisin on asennettu käden ulottuville sängynpäädyn ulkopintaan.

Dima Latvalahden suunnitteleman ja paikan päällä rakennetun sängynpäätykalusteen pystypinnat ovat KOIVUI® Aalto sisustuspaneelia ja vaakapinnat kuvioimatonta KOIVUI® Blankko paneelia.

Sisustuspaneelit:
KOIVUI® Aalto
KOIVUI® Blankko

Asukkaiden kokemukset

”Olimme etsineet pitkään materiaalia kirjaston seinään, jonka avulla voimme toteuttaa seinän ja jättää jakotukkikaapit piiloon seinärakenteeseen. Pohdimme erilaisia paneeliratkaisuja, mutta mikään vaihtoehdoista ei oikein tuntunut täyttävän omia laatukriteerejämme. Törmäsimme sitten KOIVUI® paneeleihin ja ajatus 600×600 kokoisista paneeleista näytti täyttävän tekniset vaatimuksemme tuotteelle. Kun saimme mallipalat käsiimme yllätyimme todella positiivisesti. Paneelin työstö oli tehty tarkemmin kuin olimme uskaltaneet toivoakaan. Tuotteiden laatuvaikutelma oli aivan huippuluokkaa. Oli siis helppo päätyä valitsemaan KOIVUI® sisustuspaneelit seinäämme.

KOIVUI® sisustuspaneelit ovat todella näyttäviä. Aaltokuvio pinnassa sopii erinomaisesti kirjastohuoneemme sisustukseen ja pehmentää huoneen betoniseinien rouheutta. Jakotukit saatiin piiloon ja helposti esille saatavaksi. Tyttäremme sängynpäädyn materiaaliksi KOIVUI® sisustuspaneeli, soveltui erinomaisesti. Päädyimme toteuttamaan tasopinnat sileällä paneelilla, jotta puhdistettavuus on helpompaa.

Kun ensimmäinen rivi oli paikallaan, oli todella helppo tehdä seinä loppuun. Listattomuus aiheutti useiden eri materiaalien kanssa haasteita, mutta KOIVUI® paneelien mittatarkkuus ja viimeistellyt reunaviisteet saivat listattomuuden näyttämään vieläkin paremmalta. Sängynpäädyn osalta asennus meni nopeammin kuin osaisimme odottaa.”

Saara ja Tomi Norrby, Talo Sensu, Asuntomessut Lohjalla 2021

Nimi Sensu tulee japanin kielestä ja talon sisustuksessa yhdistyvätkin kauniisti japanilainen minimalismi ja skandinaavinen tyyli. Sensu tarkoittaa japanilaista kokoon taittuvaa viuhkaa, joka pitää käyttäjänsä viileänä kesäkuumalla. Sana tarkoittaa myös tunnetta ja aisteja. Nämä merkitykset ovat kulkeneet mukana Talo Sensun suunnittelussa. Lue lisää japanilaista ja skandinaavista tyyliä yhdistelevästä japandi-sisustuksesta täältä.