Yleiset ehdot

WWW.KOIVUI.COM VERKKOKAUPAN YLEISET SOPIMUSEHDOT

Päivitetty 17.8.2023

Seuraavia sopimusehtoja sovelletaan kaikkiin KOIVUI®n (myöhemmin ”KOIVUI®”) ja tilaaja-asiakkaan (myöhemmin ”asiakas”) välillä tehtyihin kauppoihin. KOIVUI® pidättää oikeuden tehdä muutoksia ehtoihin ilman ennakkoilmoitusta.

1. TILAAMINEN/SOPIMUKSEN TEKEMINEN

Tuotteet tilataan pääsääntöisesti verkkokaupan välityksellä osoitteesta www.koivui.com. Tilausvaiheessa asiakkaan tulee ilmoittaa nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Tilattavaksi valitut tuotteet, hinnat, maksutapa ja kuljetuksen hinta näkyvät ostoskorissa. Asiakkaan lähetettyä tilauksen on tehty sopimus sitova. Tämän jälkeen asiakkaalle lähetetään sähköpostitse tilausvahvistus, jossa ilmoitetaan kertaalleen tilauksen hinta, toimituskulut sekä tilatut tuotteet. Tilausvahvistuksen saaminen edellyttää sähköpostiosoitteen ilmoittamista tilauksen yhteydessä.

Molemmat osapuolet ovat sitoutuneet noudattamaan sopimushetkellä voimassa olleita tilaus- ja sopimusehtoja kaikilta osin. Tilauksen tehtyään asiakkaan on katsottu hyväksyneen tilaus- ja sopimusehdot, tuotteen ominaisuudet, voimassa olleet tarjoukset ja toimitusajat.

KOIVUI® on velvollinen ilmoittamaan asiakkaalle kuluttajansuojalain mukaisesti viipymättä, jos tuotteen ominaisuudet tai toimitusajat ovat muuttuneet sivustoilla sopimushetkellä ilmoitetusta poikkeaviksi. Tällöin asiakkaalla on myös oikeus tuotteen vaihtamiseen tai tilauksen perumiseen.

Alaikäiset saavat tilata tuotteita vain edunvalvojan suostumuksella.

2. TUOTTEET JA TAKUU

Jokainen KOIVUI® sisustuspaneeli on puun kasvun muokkaama uniikki kappale, jolloin sisustuspaneelien sävyissä ja syykuvioissa voi luonnollisesti olla eroavaisuuksia. Tuotteiden käyttökohteessa ympäröivien kalusteiden ja pintojen värit sekä tilan valaistus vaikuttavat myös koettuun sävyyn. KOIVUI® tuotekuvien värisävyt ovat viitteellisiä vaikka niissä pyritäänkin saavuttamaan mahdollisimman todenmukainen malli. Näytön ominaisuudet ja väriasetukset voivat vaikuttaa sävyjen toistoon.

Luonnonmateriaalina puu reagoi lämpötilan ja kosteuden vaihteluihin laajentumalla tai supistumalla. Tuotteisiin voi tulla halkeamia materiaalien mukautuessa olosuhteisiin, mikä on luonnollinen ilmiö puutuotteissa ja minkä vuoksi osa KOIVUI® tuotteista soveltuu käytettäviksi vain kuivissa sisätiloissa. Vaihtelu tuotteen sävyvivahteissa, pintakuvioissa ja oksissa kuvastaa puun luonnetta, eikä ole näin ollen vika. Puun ominaisuuksista johtuen tuotteiden sävymuutoksia voi syntyä ajan kuluessa.

KOIVUI® antaa kaikille tuotteille vähintään kuluttajansuojalain mukaisen takuun.

3. HINNAT

Tuotteet veloitetaan tilaushetkellä verkkokaupan voimassa olevan hinnan perusteella. Tuotteiden hinnat ovat voimassa toistaiseksi tai tuotetiedoissa erikseen ilmoitettuna aikana. Tilauksen kokonaishinta on nähtävissä kassalla ennen tilauksen lähettämistä. KOIVUI® varaa oikeuden tarkistaa kulloinkin voimassa olevia hintoja sekä maksuehtoja. Tuotteiden hinnat sisältävät kulloinkin voimassa olevan arvonlisäveron.

4. MAKSAMINEN

Tuotteet ja niiden toimituskulut maksetaan tilauksen yhteydessä. Verkkokaupassa voidaan maksaa seuraavilla maksutavoilla:

Maksupalvelutarjoaja

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun KOIVUI®lle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä KOIVUI®n asiakaspalveluun.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 0207 181830
www.paytrail.com

Verkkopankit

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

Walley Lasku/Osamaksu

Walley Lasku/Osamaksu -palvelulla voi maksaa ostoksia jopa 5000 €:oon saakka. Valitessasi Walley Lasku/Osamaksun, saat tilatut tuotteet kotiin ennen niiden maksamista. Tämä tuo joustavuutta ja turvallisuutta vaihtojen ja palautusten käsittelyyn. Lue lisää Walley Lasku/Osamaksu -palvelusta.

5. TOIMITUS JA KULJETUS

Tilausten arvioitu toimitusaika on tuotekohtainen ja on kerrottu kunkin tuotteen kohdalla erikseen. Toimitus voi, esimerkiksi raaka-aineiden saatavuuden, poikkeusolojen tai juhlapyhien aikana, kestää normaalia pidempään. Mikäli toimitus viivästyy, KOIVUI® pyrkii ilmoittamaan viivästyksestä sekä antamaan arvion uudesta toimitusajasta. KOIVUI® ei vastaa kuljetusliikkeen viiveestä tai muusta sellaisesta toimitusaikaan liittyvästä seikasta, johon KOIVUI® ei ole osallinen eikä itse pysty vaikuttamaan.

Tilausten toimituksesta vastaavat pääsääntöisesti Matkahuolto, Schenker ja Posti. Asiakas valitsee sopivimman toimitustavan tilausvaiheessa esillä olevista vaihtoehdoista. Asiakas on velvollinen ilmoittamaan toimitusosoitteen ja yhteystietonsa tarkasti. KOIVUI® ei vastaa seuraamuksista eikä kuluista, jos asiakas on ilmoittanut osoitetietonsa tai yhteystietonsa virheellisesti tai ei ole ilmoittanut muuttuneita tietoja ajoissa tai ollenkaan. Asiakkaan tulee varmistaa, että joku on tuotteiden saapuessa vastaanottamassa, tarkistamassa ja kuittaamassa toimituksen.

Kotiovelle toimituksessa tuote tuodaan kohteen ensimmäiselle ulko-ovelle, kuten esimerkiksi kerrostalossa talon alaovelle.

Suurikokoisten toimitusten kohdalla asiakkaan vastuulla on järjestää itse kuorman purku autosta joko laitteiden tai lisähenkilöiden avulla. Nostolaite -lisäpalvelu on tilattavissa asiakaspalvelustamme 044 077 0000. Jos erillistä Nostolaite purkua ei tilata, kuorma on purettava kuljetuksesta itse heti toimituksen saapuessa. Kuorman käsin purku edellyttää usein vähintään kahta henkilöä tai nostolaitetta tilauksen koosta riippuen. Ilmoittamatta jätetystä Nostolaite -palvelun tarpeesta veloitetaan asiakkaalta lisäkorvaus.

Asiakkaan vastuulla on huolehtia, että toimituskohteen tien painoraja sallii raskaat ajoneuvot ja kohteessa on riittävästi tilaa kuorma-auton kääntymiseen sekä kuorman purkuun.

Asiakkaan tulee olla tavoitettavissa toimituksen vastaanottamisen sopimiseksi. Sovittavat jakeluajat vaihtelevat alueittain. Jos kuljetusliike ei tavoita asiakasta, on toimituksen sijainnin selvittäminen ja noutaminen mahdollisesta terminaalista sekä aiheutuvat varastointikustannukset asiakkaan vastuulla.

Kuluttajakaupan mukaisesti KOIVUI® on vastuussa tuotteesta, mikäli se häviää tai rikkoutuu asiakkaalle toimitettaessa. Tuotteen vahingoittuessa tai hävitessä KOIVUI®lle palauttamisen yhteydessä, on tuotteesta vastuussa asiakas tai kuljetuksesta vastuussa ollut kuljetusliike.

Joskus kuljetuksen aikana aiheutuu pakkausten repeämisiä tai kolhiintumisia. Jos pakkauksessa on selkeä ulkoinen vahinko, on kuljettajan läsnä ollessa tarkistettava, onko ulkoinen vahinko aiheuttanut itse tuotteelle vauriota. Mahdollisesta vahingosta tulee kirjata maininta rahtikirjaan vahingon havaitsemisen yhteydessä. Tuotteen vauriosta on ilmoitettava välittömästi myös KOIVUI®n asiakaspalveluun palautukset@koivui.com.

Tilausten mahdollinen toimitusmaksu vahvistuu tilausvaiheessa tilauksen koon mukaan.

6. HENKILÖTIEDOT

Tilausten yhteydessä saadut asiakastiedot tallennetaan ainoastaan KOIVUI®n asiakasrekisteriä varten, mikä on vain KOIVUI®n asiakaspalvelukäytössä.

KOIVUI® ei luovuta asiakastietoja eteenpäin ilman asiakkaan suostumusta. Asiakkaalla on oikeus pyytää poistamaan tietonsa KOIVUI®n rekisteristä tilauksen maksamisen ja toimittamisen jälkeen. Lisätiedot: Tietosuojaseloste

7. PALAUTUKSET

Asiakkaalla on oikeus palauttaa tilaamansa tuote 14 päivän kuluessa tuotteen vastaanottamisesta ilmoittamalla siitä KOIVUI®n asiakaspalveluun. Palautusoikeus ei koske ale-tuotteita. Palautettavan tuotteen tulee olla uudessa ja käyttämättömässä kunnossa alkuperäispakkauksessaan. Palautuksen vastaanoton jälkeen, KOIVUI® hyvittää tilauksen vaihtoehtoisesti asiakkaan valitsemalla samanarvoisella toisella tuotteella tai lahjakortilla.

Tuotteen palauttamisen yhteydessä on aina otettava ensin yhteyttä KOIVUI®n asiakaspalveluun sähköpostitse palautukset@koivui.com. Asiakkaalle lähetetään palautusohjeet sähköpostitse. Asiakkaan tulee liittää palautukseen omat yhteystiedot, tilinumero ja alkuperäinen tilausnumero.

Pelkkä lähetyksen palautuminen takaisin lähettäjälle (KOIVUI®) ei ole sama asia kuin tilauksen palauttaminen. Tilauksen palauttamisesta tulee aina olla ensin yhteydessä KOIVUI®n asiakaspalveluun. Mikäli palautuksen syy on muu kuin tuotteessa oleva virhe, ovat palautuskustannukset asiakkaan vastuulla.

Rahat palautetaan asiakkaalle viipymättä, kuitenkin viimeistään 14 arkipäivän kuluessa tilauksen palautumisesta, jos tuote on käyttämätön, myyntikuntoinen ja pakattuna alkuperäiseen pakkaukseen.

Jos tuote on asiakkaan toimesta menettänyt myyntiarvoaan, asiakas on velvollinen korvaamaan KOIVUI®lle tuotteen myyntihinnan ja arvonalentumishinnan välisen erotuksen, mikä käsitellään aina tapauskohtaisesti.

8. REKLAMAATIOT

Jos tuotteessa ilmenee valmistusvirhe, KOIVUI® vastaa tuotteen korjauttamisesta tai korvaavan tuotteen toimittamisesta asiakkaalle. Reklamaatioista on ilmoitettava KOIVUI®n asiakaspalveluun palautukset@koivui.com viipymättä. Reklamoitavat tuotteet on säilytettävä mahdollista palautusta ja/tai kuvaamista varten täysimittaisina kunnes KOIVUI®n asiakaspalvelu on käsitellyt reklamaation.

Luonnonmateriaalista johtuvat mahdolliset vaihtelut tuotteen sävyvivahteissa, pintakuvioissa ja oksissa kuvastavat puun luonnetta, eivätkä ole näin ollen valmistusvirheitä. Katso kohta 2. Tuotteet ja takuu.

Asennettu tuote katsotaan laadultaan hyväksytyksi. KOIVUI® ei vastaa tuotteen ohjeiden vastaisen käytön aiheuttamista, asiakkaan huolimattomuudesta ja ymmärtämättömyydestä johtuneista vaurioista, eikä normaalin käytön aiheuttamasta kulumisesta tai sävymuutoksista.

9. MUUT EHDOT JA VASTUU

Tilanteet, joista ei ole mainintaa näissä sopimusehdoissa, käsitellään Suomen lain ja kuluttajakaupasta säädettyjen lakien ja sääntöjen mukaan.