Tehosteseinä – sisustuksen katseenkiinnittäjä

Tehosteseinä toimii sisustuksen elävöittäjänä ja katseenkiinnittäjänä. Tehosteseinällä tarkoitetaan muista seinäpinnoista väriltään, kuvioltaan tai materiaaliltaan selkeästi poikkeavaa seinää. Tehosteseinän avulla voit tuoda tilaan räväkämpää väriä tai materiaalia, joka ei sovellu koko huoneen peittäväksi.

-Olohuone ja makuuhuone ovat tyypillisesti paikkoja, minne tehosteseinä halutaan. Muista poikkeava seinä soveltuu esimerkiksi kauniiksi taustaksi sängynpäädylle tai sohvan taakse, kertoo sisustussuunnittelija Riikka-Mari Sutinen.

Huomioi tehosteseinän yhteensopivuus kalusteisiin

Tehosteseinää valitessa kannattaa ottaa huomioon tilan muoto ja myös se, miten usein kalusteiden paikkaa halutaan vaihtaa. Jos olet vaihtelunhaluinen sisustuksen suhteen, kannattaa miettiä, miten tehosteseinä soveltuu jatkossa erilaisiin kalustusratkaisuihin.

-Jos haluat vaihtaa sisustustekstiilejä ja muita elementtejä kausittain, ota tämä huomioon tehosteseinän väriä valitessa. Tekstiilejä tai pieniä sisustuselementtejä on helpompi vaihtaa kuin seinää, huomauttaa sisustusarkkitehti ja muotoilija Marjut Nousiainen.

KOIVUI modernisoi ihanasti puupaneelien käyttöä. Monella saattaa vielä olla negatiivinen ja vanhentunut mielikuva sisustuspuupaneeleista, mutta KOIVUIn tuotteet ovat raikkaita ja skandinaaviseen kotiin hyvin sopivia.

Puupaneelit sopivat myös erinomaisesti trendikkääseen japandi-sisustukseen.

Marjut Nousiainen
Sisustusarkkitehti ja muotoilija

Syvyyttä ja mielenkiintoa tilaan

Tehosteseinä on perinteisesti luotu väriltään muista poikkeavan maalin tai erilaisen tapetin avulla. Tavoitteena on tuoda tilaan jokin lisäarvo värillä, kuviolla tai struktuurilla. Tehosteseinä on parhaimmillaan kuin seinän kokoinen taulu, joka tuo tilaan syvyyttä ja mielenkiintoa.

-Sisustustrendien huipulta perinteiset maalilla tai tapetilla tehdyt räväkät tehosteseinät ovat olleet vähenemään päin. Vaihtelua ja mielenkiintoa tilaan voidaan saada sen sijaan esimerkiksi trendikkäällä puupaneloinnilla, vinkkaa Riikka-Mari Sutinen.

Tehosteseinä puupaneloinnilla

Suomalaisesta puusta valmistetut KOIVUI sisustuspaneelit soveltuvat erinomaisesti tehosteseinän rakentamiseen. KOIVUI tuotteilla rakennettu tehosteseinä on kaunis ja näyttävä. Puupinnoilla saadaan tilaan aikaan pehmeä ja ajaton tunnelma.

-KOIVUI modernisoi ihanasti puupaneelien käyttöä. Monella saattaa vielä olla negatiivinen ja vanhentunut mielikuva sisustuspuupaneeleista, mutta KOIVUIn tuotteet ovat raikkaita ja skandinaaviseen kotiin hyvin sopivia, Marjut Nousiainen toteaa.

Puupaneelit sopivat myös erinomaisesti trendikkääseen japandi-sisustukseen.

Sisustuspaneeli KOIVUI Laine 90x3000 Black
Vanhaa ja uutta yhdistelevä Laakso 90x3000 sisustuspaneeli sopii myös perinteisempään sisustukseen.

Valaistus korostaa tehosteseinää

-Puumateriaalista tehty tehosteseinä toimii rauhoittavana luonnonelementtinä, joka vetoaa tunteisiin. KOIVUI tuotteiden pelkistetyt ja vaaleat sävyt on helppo yhdistää monenlaiseen sisustukseen. Erilaisia väri- ja kuviovaihtoehtoja löytyy moneen makuun, Nousiainen sanoo.

Puupaneloinnilla toteutetun tehosteseinän struktuuria voi entisestään korostaa valaistuksella. Erilaiset epäsuorat valaistukset seinän yläpuolella tuovat pinnalle näyttävyyttä. -KOIVUI sisustuspaneelin etu on myös se, että se ei ponttiasenteisena vie tilaa syvyydessä ja siksi se sopii myös pienemmän tilan tehosteseinäksi, Nousiainen vinkkaa.

Artikkeliin on haastateltu sisustussuunnittelija Riikka-Mari Sutista sekä sisustusarkkitehti ja muotoilija Marjut Nousiaista.

Sisustustrendien huipulta perinteiset maalilla tai tapetilla tehdyt räväkät tehosteseinät ovat olleet vähenemään päin.

Vaihtelua ja mielenkiintoa tilaan voidaan saada sen sijaan esimerkiksi trendikkäällä puupaneloinnilla.

Riikka-Mari Sutinen
Sisustussuunnittelija